Termeni si conditii

Totalitatea conținutului utilizabil si vizitabil accesând pagina de Internet  www.husemisto.ro denumita in continuare „site”, reprezintă proprietatea intelectuală a  SC HUSEMISTO SRL.

Firma care administrează site-ul  www.husemisto.ro este SC HUSEMISTO SRL, numita in continuare “Vânzător”, înregistrata la Registrul Comerțului cu nr J16/2017/10.08.2021, avand CUI: 44717067.   Parcurgerea si folosirea site-ului www.husemisto.ro de către utilizator reprezintă acordul acestuia fără limitări sau rezerve a prezentelor Termeni si Condiții. Orice achiziție efectuată prin magazinul on line (site) este supusă Termenilor și Condițiilor aici menționate și a Legislației relevante.

Denumit in cele ce urmează „Utilizator”/ “Consumator”, acesta este orice persoana fizica sau juridica care folosește site-ul cu scopul de a se informa sau de a achiziționa produsele comercializate prin intermediul acestuia. Utilizatorul poate folosi site-ul doar in condițiile in care este de acord si respecta Termenii si Condițiile.

Prezentul text reprezintă cunoașterea si obligativitatea SC HUSEMISTO SRL  de a respecta legislația romana in vigoare.

Prin însușirea prevederilor menționate in Termeni si Condiții, Utilizatorul ia la cunoștința si își asuma consecințele rezultate in urma nerespectării prevederilor menționate. Pentru orice fel de nelămuriri legate de Termeni si Condiții, SC HUSEMISTO SRL se pune la dispoziția dumneavoastră in timpul programului de lucru menționat in subsolul paginii sau in pagina de contact.

Pentru sesizări se folosesc datele de contact aflate pe site in subsolul paginii, cele din pagina de contact sau cele de la finalul acestui document.

Utilizatorii sunt de acord in mod expres ca folosirea acestui site si plasarea comenzilor pe site-ul nostru pentru produse sau a servicii se face doar fiind de acord in prealabil cu acesti termeni si conditii. Acesti termeni sau conditii fac parte din contractul de vanzare-cumparare, si nici un contract de acest tip nu poate fi considerat incheiat fara ca partile (vanzator si cumparator) sa fie deja familiarizate si de acord in prealabil cu el.

Persoanele fizice beneficiază de garanţia legală de conformitate, astfel cum aceasta este definită de lege. Legislația aplicabilă prezentei garanții: Legea nr. 296/2004 privind Codul Consumului, modificată prin Legea nr. 161/2010 și Legea nr. 449/2003 privind vanzarea produselor și garanțiile asociate acestora, modificată și completată prin Ordonanţa nr. 9/2016.

Contractul de vanzare-cumparare se considera incheiat in momentul in care vanzatorul transmite clientului pe un suport durabil (email sau SMS) datele de identificare ale expeditiei prin curier (seria AWB).

Daca de-a lungul timpului ati plasat comenzi la noi si aveti o rata de retur sau refuz al coletului mai mare de 35% ne rezervam dreptul de a va contacta telefonic inainte de a efectua expeditia pentru a afla daca curierul este capabil sa va contacteze in scopul livrarii coletului si sa va rugam sa ne achitati un avans de 30% prin transfer bancar sau sa achitati integral comanda cu cardul prin intermediul site-ului nostru. Coletul nu va fi expediat pana nu primim acest avans sau plata integrala.

Valoarea maxima a daunelor ce pot fi platite de catre Vanzator oricarui client in cazul nelivrarii, a livrarii necorespunzatoare sau a daunelor suferite din cauza unui produs livrat de noi este valoarea sumei incasate de Vanzator de la acest client.

Se considera ca produsele sunt in conformitate cu contractul de vanzare-cumparare daca: a) corespund descrierii facute de vanzator si au aceleasi calitati ca si produsele pe care vanzatorul le-a prezentat consumatorului ca mostra sau model; b) corespund oricarui scop specific solicitat de catre consumator, scop facut cunoscut vanzatorului si acceptat de acesta la incheierea contractului de vanzare-cumparare; c) corespund scopurilor pentru care sunt utilizate in mod normal produsele de acelasi tip; d) fiind de acelasi tip, prezinta parametri de calitate si performante normale, la care consumatorul se poate astepta in mod rezonabil, date fiind natura produsului si declaratiile publice privind caracteristicile concrete ale acestuia, facute de vanzator, de producator sau de reprezentantul acestuia, in special prin publicitate sau prin inscriere pe eticheta produsului.

Vanzatorul este raspunzator fata de consumator pentru orice lipsa a conformitatii existenta la momentul cand au fost livrate produsele. Prin termenul de consumator se intelege ceea ce legea defineste astfel, la momentul in care contractul de vanzare – cumparare se considera incheiat (vezi mai sus).

Consumatorul trebuie sa informeze vanzatorul despre lipsa de conformitate in termen de 14 zile de la data la care a constatat-o.

In cazul lipsei conformitatii, consumatorul are dreptul de a solicita vanzatorului sa i se aduca produsul la conformitate, fara plata, prin reparare sau inlocuire, sau sa beneficieze de reducerea corespunzatoare a pretului ori de rezolutiunea contractului privind acest produs, in conditiile art. 13 si 14 din Legea nr. 449/2003.

In cazul lipsei conformitatii, consumatorul are dreptul de a solicita vanzatorului, in primul rand repararea produsului sau are dreptul de a solicita inlocuirea produsului, in fiecare caz fara plata, cu exceptia situatiei in care masura este imposibila sau disproportionata. Caracterul imposibil sau disproportionat al unei masuri se stabileste conform definitiilor legale, valabile la data emiterii prezentului certificat.

Orice reparare sau inlocuire a produselor va fi facuta in termen de 14 zile calendaristice de la data la care cumparatorul, dupa caz, a adus la cunostinta vanzatorului lipsa de conformitate a produsului si a predat produsul vanzatorului ori persoanei desemnate de acesta pe baza unui document de predare-preluare.

Notiunea “fara plata” se refera la toate costurile necesare aducerii produselor la conformitate, inclusiv costurile postale, de transport, manipulare, diagnosticare, expertizare, demontare, montare, manopera, materiale utilizate si ambalare.

Consumatorul poate solicita o reducere corespunzatoare a pretului sau rezolutiunea contractului daca nu beneficiaza nici de repararea, nici de inlocuirea produsului in termenul maxim de 15 zile prevazut de lege, fara costuri pentru consumator. Consumatorul nu este indreptatit sa solicite rezolutiunea contractului, daca lipsa conformitatii este minora. Stabilirea neconformitatii si a gradului de gravitate a acesteia se face conform prevederilor standardelor nationale SR ISO 3951/1998 si ale altor acte normative referitoare la neconformitati.

Pana la proba contrara, orice lipsa de conformitate (defect) aparut in termen de 6 luni de la livrarea produsului se prezuma ca a existat la data livarii, cu exceptia cazurilor in care prezumtia este incompatibila cu natura produsului sau a lipsei de conformitate.

Produsele de folosinta indelungata defecte in termenul de garantie legala de conformitate, atunci cand nu pot fi reparate sau cand durata cumulata de nefuctionare din cauza deficientelor aparute in termenul de garantie legala de conformitate depaseste 10% din durata acestui termen, la cererea consumatorului, vor fi inlocuite de vanzator sau acesta va restitui consumatorului contravaloarea produsului respectiv. In cazul repararii produsului, in acesta vor fi montate numai piese noi.

In conformitate cu Legea nr. 296/2004 privind Codul Consumului si Legea nr. 449/2003 privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora, declaram ca produsul livrat corespunde documentatiei de executie a producatorului si/sau declaratiei de conformitate a produsului si suntem raspunzatori pentru orice lipsa a conformitatii existenta la momentul livrarii produselor.

Nu se considera a fi lipsa de conformitate daca in momentul incheierii contractului de vanzare-cumparare consumatorul a cunoscut sau nu putea, in mod rezonabil, sa nu cunoasca aceasta lipsa de conformitate ori daca lipsa de conformitate isi are originea in materialele furnizate de consumator.

Vanzatorul isi rezerva dreptul sa intarzie sau sa anuleze livrari ale produselor comandate daca acestea nu pot fi onorate din motive independente de Vanzator care includ: incendii, inundatii, greve, actiuni guvernamentale, impedimente de forta majora. Inainte de fiecare livrare clientul va fi contactat de catre curier. In cazul in care clientul nu este gasit la adresa mentionata, in intervalul orar stabilit de comun acord, curierul va reveni inca o data dupa ce va restabili contactul cu clientul, moment in care, daca coletul nu va fi ridicat, comanda va fi anulata si produsul returnat la sediul Vanzatorului, clientul urmand sa suporte costurile unei noi livrari, indiferent de valoarea produselor comandate.

Orice alta problema cauzata de produsele si serviciile prezentate pe site-ul nostru sau de informatiile prezentate pe acest site si care nu este deja acoperita de acest document, se va solutiona pe cale amiabila in termen de 30 de zile lucratoare de la data sesizarii in scris a problemelor de catre utilizator. In cazul in care nu s-a reusit stingerea conflictului pe cale amiabila, competenta revine instantelor romanesti de judecata, partile alegand competenta instantelor de pe raza judetului Dolj. Clientul isi asuma in totalitate aceste riscuri odata ce isi exprima acordul fata de acest Contract cu Clientii.

Vânzătorul poate propune Cumpărătorului, după achiziționarea Produsului, înscrierea unui Review legat de produsul cumpărat.  Această solicitare nu creează Cumpărătorului vreo obligație, scopul este de a ajuta viitorii Utilizatori să cunoască de dinainte mai bine produsul dorit.

    Comanda conține trei componente :

  1. Comanda (include mențiuni clare asupra datelor de livrare si facturare) plus condițiile sale specifice;
  2. Specificațiile (observațiile) utilizatorului – acolo unde este cazul;
  3. Acceptare Termeni si condițiilor prin trimiterea comenzii.

La plasarea unei comenzi, te rugam sa verifici cu atenție daca ceea ce comanzi este ceea ce iți dorești. Nu ne asumam responsabilitatea datelor oferite greșit, nici in cazul unei comenzi electronice, nici in cazul unei comenzi telefonice (exemplu: cod de produs oferit greșit sau date de facturare si livrare oferite eronat).

Atunci când confirmam o comanda, acest lucru implica din partea Utilizatorului o acceptare completa a termenilor Comenzii.

Nu consideram, in niciun moment, o comanda neconfirmata ca având valoarea unui Contract. Prin comanda neconfirmata se înțelege:

– transmiterea unor informări de tip e-mail prin Utilizatorul este informat ca, a fost recepționata Comanda, urmând sa verificam disponibilitatea produsului comandat in stoc precum si celelalte condiții de încheiere a contractului, confirmarea respectiv finalizarea vânzării urmând sa o realizam numai prin emiterea facturii fiscale si expedierea produsului,

– transmiterea de mesaje text (SMS) sau e-mail in care ești anunțat de programarea comenzii tale pentru livrare in cel mai scurt timp, in situația in care aceasta va fi confirmata.

Ne rezervam dreptul ca in intervalul cuprins intre plasarea comenzii si confirmarea comenzii, sa refuzam încheierea contractului la distanta in situația in care manifești o conduita negativa, reprobata de lege, pornind de la principiile edictate de Noul Cod Civil conform cărora orice persoana are îndatorirea sa respecte regulile de conduita pe care legea le impune si sa nu aducă atingere prin acțiunile sau inacțiunile sale, drepturilor sau intereselor legitime ale altor persoane.

Întregul conținut a site-ului, incluzând dar nelimitându-se la logo-uri, reprezentări stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text si/sau conținut multimedia prezentate pe Site, sunt proprietatea exclusiva a Vânzătorului. Folosirea acestor de către alte persoane (fizice sau juridice) este interzis. Legislația relevantă în materie fiind aplicabilă inclusiv pentru despăgubiri. Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe, Codul civil Român, LEGE nr. 202 / 2000 (*actualizata*) privind unele măsuri pentru asigurarea respectarii drepturilor de proprietate intelectuala în cadrul operațiunilor de vămuire, Cyberlaw.

Dispozitii finale

Valoarea maxima a obligatiilor SC HUSEMISTO SRL fata de orice client in cazul nelivrarii sau a livrarii necorespunzatoare, este valoarea sumelor incasate de Vanzator de la clientul respectiv.

Ofertele si produsele prezentate pe site-ul Vanzatorului sunt disponibile in limita stocului, mesajele „In stoc”, „Ultimele {x} in stoc” sau alte mesaje legate de stocuri fiind afisate cu scop informativ in functie de stocul disponibil la acel moment.

Vanzatorul isi rezerva dreptul unilateral de a schimba, corecta, adauga si/sau retrage acesti termeni fara o notificare prealabila, aceste schimbari intrand in vigoare in momentul publicarii pe site.